Ensarullah: ABD Yemen’i İşgal Hazırlığı Yapıyor

  • 15 Ekim 2016
  • 1.113 kez görüntülendi.
Ensarullah: ABD Yemen’i İşgal Hazırlığı Yapıyor

Yemen’de Ensarullah hareketi lideri Abdulmalik Bedreddin el Husi, ABD’nin Husilerin mevzilerine düzenlediği saldırıları ‘Washington yönetiminin Yemen’i işgal hazırlığı’ olarak niteledi.

ABD’nin Husilere ait radar mevzilerine düzenlediği saldırılara sert tepki gösteren Ensarullah hareketi lideri Abdulmalik Bedreddin el Husi, “ABD’nin amacı batı sahilindeki Hudayda bölgesini işgal için zemin hazırlamak. ABD bu yolla Yemen halkı üzerinde baskıyı artırmaya çalışıyor” dedi. İngiliz güçlere karşı 1963’te Yemen’in gündeyinde başlatılan silahlı mücadelenin yıldönümüde televizyonda konuşan Husi lider, “İşgale karşı her türlü meşru yola başvuracak olan Yemen ulusu, topraklarını ve bağımsızlığını sonuna dek koruyacak” diye konuştu.

Öte yandan İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), geçen hafta Yemen’in başkenti Sana’da bir cenazeye saldırı düzenleyen ve 150 aşkın kişinin ölümüne yol açan Suudi Arabistan’ı savaş suçu işlemekle suçladı, ABD ve İngiltere’nin de Suudi hükümetine silah satarak bu suça ortak olduğunu belirtti. Yemen’deki katliamdan kurtulanlarla konuşan örgüt, yayınladığı açıklamada Suudi rejimin sivilleri açıkça kasıtlı olarak vurduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.