Ensarullah: Aden’da Olan Bitenler, Yemen’in Bir Parçasını Ayrıma Komplosudur

  • 31 Ocak 2018
  • 881 kez görüntülendi.
Ensarullah: Aden’da Olan Bitenler, Yemen’in Bir Parçasını Ayrıma Komplosudur

Yemen Ensarullah halk hareketi, Aden’de yaşanan olayları, bu ülke topraklarının bir parçasını ayırmaya yönelik bir komplo olduğunu belirtti.

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Büro üyelerinden Muhamed Bahiti, yaptığı açıklamada; Aden’de olan bitenlerin, Yemen’in bir parçasını ayrıma komplosu olduğunu vurguladı.

Suudi Arabistan’ın liderliğindeki koalisyonun Yemen’e yönelik topyekun saldırısına işaretle, bu girişimin belli hedefler için bir komplo olduğunu, şimdiyse bu hedeflerin Aden’de ortaya çıktığını kaydetti.

Bu arada, Yemenli araştırmacı yazar Yasin Tamimi de Cezire televizyon kanalına yaptığı açıklamada; Suudi Arabistan ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında Yemen’i bölme anlaşması yapıldığını ifade etti.

Suudi Kraliyet Ofisi Danışmanı Enver Eşki de attığı twitte; “Yemen’de çözüm için kuzeyde Mansur Hadi’nin federal liderliğinde; kuzeyde bir liderin başkanlığında bir devlet ve güneyde Aidrus Zubeydi başkanlığında bir devletin kurulmasıdır. Ben kuzey devleti başkanlığı için Ahmet Ali Salih’i öneriyorum.” diye yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.