Ensarullah, Arabistan’ı Her Türlü Müdahale Konusunda Uyardı.

  • 25 Mart 2015
  • 703 kez görüntülendi.
Ensarullah, Arabistan’ı Her Türlü Müdahale Konusunda Uyardı.

Yemen Ensarullah hareketi Arabistan’ın ülkede her türlü müdahalesi konusunda uyarıda bulundu.

Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Ahmed Abdusselam dün el-Menar haber kanalına verdiği demeçte, Arabistan ve firari cumhurbaşkanı Abdrabe Mansur Hadi’nin ithamları ve iddialarını reddederek, Amerika, Arabistan ve Katar’ın BM güvenlik konseyinin desteği ile Yemen inkılabı sürecine engel oluşturmaya çalıştığını, el-Kaide’nin Yemen halkı inkılabına darbe indirmesine destek verdiğini belirtti.

Muhammed Abdusselam Yemen halkı ve hatta Ortadoğu bölge halkının sorununun, Al-ı Suud’un bölgede gerginlik yaratması olduğunu, fakat Yemen’e karşı askeri saldırı düzenlemesi durumunda pişman olacağını belirtti.

Bu arada Ensarullah siyasi konseyi üyesi Muhammed el-Behiti yaptığı açıklamada, Yemen siyasi görüşmelerinin Sana’nın dışına taşınması için hiçbir gerekçenin olmadığını, Ensarullah’ın bu konudaki tutumunun net ve sabit olduğunu söyledi.

Ensarullah siyasi konseyi üyesi sorunun, görüşmelerin mekanı olmadığını, bazı siyasi grupların çözüme ulaşmak istemedikleri olduğunu ifade etti.

Diğer yandan Yemenin güneyi inkılap liderlerinden Hüseyin Zeyd bin Yahya da Fars Körfezi Arap ülkeleri ve özellikle de Arabistan ve Katar’ın Yemen’e karşı müdahaleci girişimde bulunmaları ve ya askeri saldırı gerçekleştirmeleri durumunda onlara unutamayacakları bir ders vereceklerini söyledi

Aynı zamanda Ensarullah hareketine bağlı halkçı güçler dün kereş kenti yolunda Lebuze tugay üssünü kontrol altına almayı başardı. Diğer yandan Aden’in 50 km kuzeyindeki çatışmalar halen devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.