Ensarullah: Bin Selman’ın Düşünceleri Siyonistçedir

  • 08 Nisan 2018
  • 1.010 kez görüntülendi.
Ensarullah: Bin Selman’ın Düşünceleri Siyonistçedir

Yemen Ensarullah Siyasi Konseyi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Hüseyin Azi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin sözlerinin Suudi olmaktan ziyade, Siyonistçe olduğunu ve Yeni Ortadoğu Projesi’nin bir parçası sayıldığını kaydetti.

Sputnik’in haberine göre Ensarullah yetkilisi Azi, Bin Selman’ın İran aleyhindeki yeni iddialarına gösterdiği tepkide, Bin Selman’ın sözlerinin ABD ve İsrail’in Filistin ülküsünü yok etmek amacıyla takip ettikleri Yeni Ortadoğu Projesi’nin bir parçası olduğunu kaydetti.

Azi, Yemen’in İran ile münasebetleri hakkında ise, Yemen’in İran’a büyük saygı duyduğunu çünkü başkalarının işlerine karışmadığını ve Yemen ile İran arasında da bir husumetin olmadığını ve İran’ın Yemen’i bombalayıp, kuşatmadığını ifade etti.

Yemen Ensarullah Siyasi Konseyi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu, Suudi Arabistan’ın Yemen’in münasebetlerini belirleme hakkına sahip olmadığını, çünkü Yemen’in bağımsız bir ülke olduğunu ve Suudi Arabistan ve başkalarının arka bahçesi olmayacağını belirtti.

Suudi Veliaht Prensi Amerikan Time dergisine yaptığı açıklamada, İran’ı Riyad ve Tel-Aviv’in ortak düşmanı olarak nitelemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.