Ensarullah: İşbirlikçiler Yemen’de barış peşinde değiller

  • 12 Temmuz 2016
  • 805 kez görüntülendi.
Ensarullah: İşbirlikçiler Yemen’de barış peşinde değiller

Yemen Ensarullah hareketi heyeti başkanı Muhammed Abdusselam, Yemen’de düşmanın işbirlikçilerinin sorunun siyasi ve barışçı yoldan çözümlenmesini istemediklerini söyledi.

El’Mesire haber kanalına göre, Abdusselam, dün Yemen’in müstafi ve firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin açıklamasına tepki göstererek; Suudi rejimi işbirlikçilerinin barışçı ve siyasi yola yanaşmadıklarını çünkü kamuoyu önünde rezil rüsva olacaklarını bildiklerini söyledi.

Abdusselam, siyasi çözüm yolunda anlaşmaya varılması halinde bunun hükümet için de uygulanmasının zaruri olduğunu ama işbirlikçilerin sorunun çözümünden yana olmadıklarını ve onların zaten ülkenin bugün bu hale gelmesinin asıl sorumlusu olduklarını söyledi.

Abdusselam, Yemen ordusu ve halk güçlerinin, saldırgan Suudiler ve işbirlikçilerinin her türlü saldırılarına karşı Yemen’i savunmak için sonuna kadar direneceklerini ve kanuni bütün yolları kullanacaklarını söyledi.

Bu arada alınan haberlere göre, Yemen’in Hıcce eyaletinin bazı bölgelerinin Suudi rejimi güçleri topçu ve füzelerinin saldırısına maruz kaldığı anlaşılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.