Ensarullah: İsrail Yerine İran’ı Düşman Gösterip Filistin’i Unutturmaya Çalışıyorlar

  • 08 Nisan 2018
  • 1.063 kez görüntülendi.
Ensarullah: İsrail Yerine İran’ı Düşman Gösterip Filistin’i Unutturmaya Çalışıyorlar

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Konseyi Dış ilişkiler Sorumlusu Rus basınına yaptığı açıklamada; Suud liderliğindeki koalisyonla görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Ensarullah Hareketi, İran’ın karalanması ve bu ülkeye karşı düşmanlık beslenmesi projesinin Amerika ve Siyonist Rejim’in ortak komplosu olduğunu açıkladı.

İran’ı düşman olarak göstermek Amerika ve İsrail’in ortak komplosudur

Ensarullah Hareketi Siyasi Komisyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Huseyin el-Azi Rus basınına verdiği röportajda şunları söyledi: İsrail yerine İran’ı düşman olarak görmek, Amerika ile İsrail’in Batı Asya’daki komplosunun bir parçasıdır.

El-Azi açıklamalarının devamında Arabistan veliahdının yakın zamanda dile getirdiği İran karşıtı açıklamalarına tepki olarak şunları söyledi: İran ile ilgili ve bu ülke ile ilişkilerin suç olduğu yönündeki bu tür ifadeler aslında Suudi Arabistan’ın değil İsrail’in görüşleridir.

Amerika’da bulunan Suudi Arabistan veliahdı Muhammed Bin Selman Time gazetesine verdiği röportajda İran’a yönelik iddialarını bir kez daha yineleyerek şunları söylemişti: Bölgenin neresinde bir sorun meydana gelirse, arkasında İran vardır.

Ensarullah Hareketi Dış İlişkiler Sorumlusu daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Bu Amerika ve İsrail’in ortak komplosudur ve amaç İsrail yerine İran’ı düşman olarak gösterip Filistin konusunun sona ermesini sağlamaktır.

Ensarullah Arabistan ile ortak bir görüşme yapmaya hazırdır

El-Azi daha sonra Arabistan ile ortak müzakere konusunda şunları söyledi: Ensarullah Hareketi, Arabistan ile müzakereye oturmaya hazırdır ancak Riyad’ın Yemen halkına saygı duyması ve bu ülkeye müdahalelerini sona erdirmesi şartıyla. Eğer saldırılar sona ererse, doğal olarak bu saldırılara savunma amaçlı verilen karşılıklar da son bulacaktır. Yemen karşıtı koalisyonun üyesi olan ülkelere saldıran biz değildik, düşmanlık yapan başka gruplardı. Biz sadece ülkemizi savunduk ve şuan barışa hazırız ancak bu barış Yemen halkının saygınlığını korumalı ve bu ülkeye yönelik müdahaleleri engellemelidir.

İradeleri kendi elinde olmayanlarla müzakere yapmayız

Yemen Ensarullah Hareketi üyesi Yemen’in istifa etmiş olan hükumet başkanı Abdulmelik Mehallafi’nin müzakere önerisine değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: Biz Mehallafi ya da diğer kişilerle müzakere yapmayız; bu kişilerin tamamı başkalarının kuklasıydı ve kendi iradeleri bulunmuyor, savaş kararını veren Arabistan idi ve bu herkes tarafından bilinmektedir.

El-Azi daha sonra Umman’ın Ensarullah ile Arabistan arasında arabuluculuk yapmasının olumlu olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: Arabistan ile müzakere ve görüşme yapabilmenin tek yolu Birleşmiş Milletler ve BM temsilcisi Martin Grifits’tir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.