Ensarullah Lideri: BM’nin Çözüm Önerisini Olumlu Karşılayacağız

  • 28 Temmuz 2018
  • 1.347 kez görüntülendi.
Ensarullah Lideri: BM’nin Çözüm Önerisini Olumlu Karşılayacağız

Rey el-Yevm gazetesinin haberine göre; Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi, BM Yemen özel temsilcisi Martin Griffiths ile yaptığı görüşmede; krizin çözümü için müzakerelerin sonuçsuz kalmasına neden olan sorun, Arap koalisyonunun siyasi çözümlere karşı çıkmasıdır. Bu nedenle siyasi müzakerelerde anlaşmaya varılabilmesi için Arap koalisyonu ülkelerinin ciddiyeti gereklidir. Tutuklular ve esirler ile birlikte insani konular dosyasıyla ilgili bazı adımlar atılması gerekir. BM Yemen’e yönelik müdahale konusunda sorumluluğunun farkında olarak hareket etmelidir ve etkinliğini BM kanunları çerçevesinde, tarafsız bir şekilde kullanmalıdır, ifadelerini kullandı.

BM Yemen özel temsilcisi geçtiğimiz Çarşamba günü Ensarullah Hareketi ile müzakere yapmak amacıyla Sanaa’ya gitmişti. BM temsilcisi Yemenli çatışma tarafları arasında barış müzakeresi yapılmasını sağlamak ve el-Hudeyde’ye yönelik operasyonun sona ermesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Abdullatif el-Zayani, Ensarullah Hareketi’nin Kızıl Deniz’de Arabistan’a ait iki petrol gemisine yönelik saldırısını kınadı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Arabistan, Kızıl Deniz’de iki petrol gemisinin Ensarullah güçleri tarafından hedef alındığını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.