Ensarullah: Saldırılarımız, işgal ve abluka son bulana kadar devam edecektir

  • 10 Kasım 2017
  • 1.157 kez görüntülendi.
Ensarullah: Saldırılarımız, işgal ve abluka son bulana kadar devam edecektir

Ensarullah hareketinin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad yakınlarında bulunan Kral Halid havaalanını balistik füze ile hedef alması, bölgede geniş yankı uyandırırken Amerika’dan gelen kınama mesajına Ensarullah’tan sert yanıt geldi.

Ensarullah sözcüsü Muhammed Abdul Selam, Beyaz Sarayın Suudi Arabistan’ı destekleyen açıklamasına tepki olarak, Yemen ordusu ve halk komiteleri tarafından yapılan operasyonların savunma amaçlı olduğunu kaydederek; “Saldırılarımız, işgal ve abluka son bulana kadar devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray’dan gelen kınama mesajının Amerika’nın Suudi Arabistan’a verdiği askeri ve siyasi desteğin bir başka örneği olduğunu hatırlatan Ensarullah sözcüsü Muhammed Abdul Selam; “Amerika, işgalci Suudi koalisyonu tehlikeli bir yola sokmak istiyor” dedi.

Beyaz Saray geçtiğimiz Çarşamba günü Ensarullah’ın Kral Halid havaalanına yönelik füze saldırısını kınayan bir açıklama yapmış ve Ensarullah’ın bölge güvenliği için tehdit olduğunu ve sorunların çözümü için yapılan müzakerelere zarar verdiğini vurgulamıştı.

4 Kasım 2017 tarihinde Ensarullah, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a Volkan H2 tipi bir balistik füze attı. Ensarullah tarafından yapılan açıklamada füzenin hedefini vurduğu iddia edilirken Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada füzenin, füze savunma sistemi tarafından havada etkisiz hale getirildiği ve Uluslararası Kral Halid Bin Abdülaziz Havaalanı yakınında meskûn olmayan bir yere düştüğü ifade edildi.

Suudi Arabistan makamlarınca saldırıya ilişkin yapılan açıklamada; Ensarullah’ın ve diğer halk güçlerinin böyle bir füzeyi üretebilecek imkanlarının olmadığı vurgulanarak söz konusu füzenin İran tarafından verildiği ve bunun savaş ilanı anlamına geleceği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.