Ensarullah Sözcüsü: BM, kendi sözlerini yerine getirmedi

  • 05 Eylül 2018
  • 1.679 kez görüntülendi.
Ensarullah Sözcüsü: BM, kendi sözlerini yerine getirmedi

Yemen Ensarullah Sözcüsü, BM’nin Yemenli yaralılar ve ülke dışındaki vatandaşların dönmesini kolaylaştırma konusundaki sözlerinin hiçbirini tutmadığını belirtti.

El Mesire televizyon kanalının haberine göre, Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam yaptığı açıklamada, yurt dışındaki yaralılar, öğrenciler ve hastaların ülkeye geri dönmelerinin Yemen krizinin şu aşamadaki en önemli meselelerinden olduğunu kaydetti.

Başka bir habere göre, Ensarullah üyelerinden Muhammed Bahiti yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın Sade’deki vatandaşlar başta olmak üzere, Yemenli çocuklar hakkındaki cinayetleri için özür dilemesinin timsah göz yaşı gibi bir şey olduğunu söyledi.

Sade’de 9 Ağustosta Suudi savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda 55 çocuk hayatını kaybederken 77 kişi de yaralandı.

Bu arada, Ensarullah Hareketi, Cenevre’de BM’nin gözetiminde düzenlenecek Yemen konulu müzakerelerine katılacak heyetin isimlerini açıkladı.

Saba sitesinin haberine göre; Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam bir heyet başkanlığında Cenevre’de düzenlenecek Yemen konulu müzakerelere katılacak.

Ensarullah Hareketi’nden yapılan açıklamada, “12 kişiden oluşan heyette eski Yemen İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan ve müzakere ekibinin eski üyesi Said Muhammed el-Dini de bulunuyor” belirtildi.

İsviçre’nin Cenevre kantindeki Yemen müzakereleri 6 Eylül tarihinde başlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.