Ensarullah Sözcüsü: Suudi rejimi ateşkesi çiğnedi

  • 12 Nisan 2016
  • 852 kez görüntülendi.
Ensarullah Sözcüsü: Suudi rejimi ateşkesi çiğnedi

Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü Muhammed Abdusselam, Yemen’de dün sabah yürürlüğe giren ateşkesi Suudi rejiminin çiğnediğini belirterek Suudi rejiminin bu girişimini kınadı.

Fars haber ajansına göre, Abdusselam, Suudi rejiminin ateşkese rağmen saldırılarını sürdürdüğünü belirterek, bu girişimin ateşkesi tehlikeye attığını ve Yemen barış müzakerelerinin başarılı geçmesi şansını azalttığını söyledi.

Yemen el’Mesire tv. kanalı dün gece verdiği haberde, Suudi rejimi savaş uçaklarının Yemen’in sınır eyaletleri Hecce ve Saide semalarında görüldüğünü bildirdi.

El’Mesire kanalı, bu arada Taez eyaletinde Suudi rejimi işbirlikçisi güçlerin Yemen ordusu ve halk güçleri mevzilerine saldırarak ateşkesi çiğnediklerini bildirdi.

Suudi işbirlikçileri dün ayrıca el’Cuf eyaletinde topçu saldırısında bulanarak ateşkesi çiğnediler.

Yemenli kaynaklar, ateşkesin başlamasından sonra Suudi rejimi ve işbirlikçileri tarafından ateşkesin en az 40 kez çiğnendiğini bildirdiler.

Bu arada Arabistan’ın öncülüğündeki Yemen’in işgalcisi koalisyonu sözcüsü ise ateşkesin uygulamaya geçmesinden önce yaptığı açıklamada, koalisyon güçlerinin ateşkese bağlı kalacaklarını söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.