Ensarullah: Suud rejiminin hedefi Yemen’i viran etmektir

  • 25 Temmuz 2015
  • 817 kez görüntülendi.
Ensarullah: Suud rejiminin hedefi Yemen’i viran etmektir

Yemen inkılabı yüksek komitesi başkanı Arabistan’ın Yemen’e saldırısının temel hedefinin bu ülkeyi viran etmek olduğunu söyledi.

Yemen inkılabı yüksek komitesi başkanı Muhammed Ali el-husi verdiği röportajda Arabistan’ın firari ve müstafi cumhurbaşkanı Abdrabe Mansur Hadi’yi geri getirmeye pek de meyilli olmadığına işaretle, asıl hedefin Yemen’i viraneye dönüştürmek olduğunu, Yemen içinde ve dışında Mansur Hadi’nin sıcak karşılanmadığını ve Al-ı Suud’un bunu çok iyi bildiğini söyledi.

Muhammed el-Husi Arabistan’ın güney eyaletlerden Aden’e saldırısına işaretle saldırganların medyada yaygara kopartarak Aden durumunu kendi lehine değiştirmeye çalıştığını, fakat bunu başaramadıklarını ve gelecek günlerde bu eyaletten iyi haberlerin duyulacağını belirtti.

Yemen inkılabı yüksek komitesi başkanı Yemen’e saldırı komutanlığının Amerika’da olduğuna işaretle, Arabistan ve Amerika tarafından yetişen IŞİD ve el-Kaide’nin, saldırganların lehine savaşan güçlerin ön saflarında olduğunu, Al-ı Suud’un da Amerika hedeflerini gerçekleştirmeye çalışması nedeni ile, yapılan saldırılarda Riyad’ın Washington’un emir kulu olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.