Ensarullah: Suudi Arabistan Bu Koalisyonu Neden İsrail Aleyhinde Oluşturmadı?

  • 20 Mayıs 2015
  • 751 kez görüntülendi.
Ensarullah: Suudi Arabistan Bu Koalisyonu Neden İsrail Aleyhinde Oluşturmadı?

Ensarullah Hareketi Dışişleri Komitesi Başkan Vekili ve Siyasi Büro üyelerinden Şeyh Muhammed Kabli, Suudi Arabistan’ın Yemen saldırılarını kınayarak, ‘Suudi Arabistan bu koalisyonu neden İsrail aleyhine oluşturmadı?’ diye sordu.

Kabli, “Arabistan Yemen’de büyük bir sınavdan geçecek. Bizim düşman karşısında elde etmiş olduğumuz başarılar ve halkımızın sarsılmaz iradesi diktatörlerin yandaş medyası tarafından yalan haberlerle örtbas edilmeye çalışılıyor. Koalisyon güçlerinin başlattığı saldırılar, Yemen halkının kenetlenmesine ve yaşananlara karşı akılcı yaklaşmasına sebep oldu.Suudi Arabistan’ın desteklediği kişilerin vatan haini olduğu ve halkın temsilcisi olmadığı artık herkes tarafından biliniyor. Sabrı ve tahammülü tükenen Yemenli gençler direk olarak Arabistan’la savaşma kararı aldı. Bugün İslam dünyasının kanayan yarası olan Filistin meselesini unutturmak isteyenler, dikkatleri başka yöne çekmek için Yemen’e saldırmaya başladı. Fakat terör, ifrat ve fitnenin merkezi olan Suudi rejimi attığı yanlış adımlarla kendisi için yeni sorunlar yarattı. Ensarullah’ın hedefi halk direnişe destek vermek ve Siyonist rejime karşı mücadele etmektir.” İfadelerini kullandı.

Yemen’e saldıran Suudi Arabistan’ın askeri olarak cephede başarılı olamayınca, şimdi de Yemen’e karşı medya üzerinden yeni bir cephe açarak savaşmaya başladığı belirtiliyor.

Yalan haberler yapan ve yayan Suudilerin, Yemen’den doğru haberler vermeye çalışan El Alem ve El Mesire kanallarının sahtesini oluşturduğu söyleniyor.

Daha önce de Suriye olayları başladığında, özellikle El Cezire kanalı Suriye ile ilgili yanlış ve uydurma haberler yaptığı ve yayınladığı konusu ile medya gündemine gelmişti.

Şimdi de, Yemen hakkında uydurma yalan haberler yapıldığı ve yayınlandığı belirtiliyor.

Dün Beyrut’ta katıldığı bir basın toplantısında konuşan İmam Hamaney’in Uluslararası İşlerden Sorumlu Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Yemen’in içişlerinin Suudi rejimi de dahil başka ülkeleri ilgilendirmediğini hatırlatarak, tarafsız uluslararası kurum ve kuruluşların arabuluculuğu ve Yemenli grupların bir araya gelerek görüşmeleri ile Yemen krizinin sonlandırılmasının mümkün olduğunu, ancak bu arada Suudilerin Yemen’e, sivil halka yönelik insanlık dışı saldırı ve bombardımanlarının son bulması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.