Ensarullah: Suudi Arabistan ve BAE, Katarlılar’ın iradesine ipotek koymak istiyor

  • 06 Haziran 2017
  • 1.101 kez görüntülendi.
Ensarullah: Suudi Arabistan ve BAE, Katarlılar’ın iradesine ipotek koymak istiyor

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü, Suudi rejim ve BAE’nin Yemen’deki başarısızlıklarının ardından bu kez Katar halkı ve hükümetinin iradesini gasp etmeye çalıştıklarını ifade etti.

İRNA’nın haberine göre, Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdus-Selam bugün bir grup Yemenli alim ve şahsiyet ile yaptığı oturumda, Suudi Arabistan ve BAE’nin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesmesinin, ABD’nin yayılamacı planlarını uygulamak için onların agresif ve saldırgan politikalarını kanıtladığını belirtti.

Ensarullah Sözcüsü, Suudi Arabistan ve BAE’nin Siyonist rejim ile ilişkilerini koordine ettiğine işaretle, bunun bölge ve Arap milletleri için bir tehdit sayıldığını kaydetti.

Yemenli alimler ve şahsiyetler de yayımladıkları bildiride, her hangi bir yabancı tarafın mandaterliğini reddederek, Yemen’in bağımsızlığı ve birliğine vurgu yaptılar.

Açıklamada ayrıca Amerikan-Suudi saldırgan düşman ile mücadelenin Yemen’in bütün topraklarının işgalden kurtarılması için tek stratejik seçenek olduğunu belirttiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.