Ensarullah’tan Arabistan’a Uyarı

  • 29 Eylül 2019
  • 642 kez görüntülendi.
Ensarullah’tan Arabistan’a Uyarı
Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü, Yemen ordusunun Suudi Arabistan toprakları içerisindeki başarılı operasyonlarını tebrik ederek, bu ülkenin derhal Yemen’e karşı savaşı durdurmasını istedi.
Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü ve bu ülkenin Ulusal Kurtuluş Hükümetinin Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Abdüsselam, Yemen kuvvetlerinin Suudi Arabistan toprakları içerisinde gerçekleştirdikleri operasyonların başarısını tebrik etti ve bu ülkeyi uyardı.
Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Orgeneral Yahya Seri, bu ülkenin Suudi Arabistan’ın (güneybatı) Necran bölgesinde “Nasr’un Min’Allah” olarak adlandırılan büyük bir askeri operasyon gerçekleştirdiğini açıkladı. Yahya Seri, bu operasyonun aldatıcı bir operasyon olduğunu ve üç Suudi birliğinin Yemen kuvvetlerinin kuşatmasına girdiğini ve daha sonra onlardan çok sayıda kişinin esir alındığını söyledi.
Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü bu operasyonlar hakkında şu ifadelerde bulundu: ‘Yemen kuvvetlerinin Necran bölgesindeki operasyonları, Suudi koalisyonunun 2015 yılında Yemen’e başlattığı savaştan bu yana en büyük operasyondu ve bu koalisyon en kısa sürede ağır hasarlar yaşayacaktır.
Esirler arasında subaylar da dahil olmak üzere çok sayıda Suudi askeri var ve bu operasyonlar öyle bir şekilde gerçekleşti ki, onlara asla kaçmaları için zaman kalmadı.
Suudi Arabistan Yemen’le sınır bölgelerde başarılar elde etmek için askeri planlara başvurdu ama bahsedilen bu operasyonların Suudiler için tam tersi sonuçları oldu.’
Muhammed Abdüsselam, “Nas’un Min’Allah” operasyonlarını benzeri görülmemiş askeri bir yenilgi olarak nitelendirerek bu operasyonlar sonucunda Suudi koalisyonunun Yemen’e karşı savaş konusundaki hedeflerini derhal yeniden gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.
Ensarullah Hareketi Sözcüsü, Suudi Arabistan’ın yenilgisini gizlemeye çalıştığını belirterek şu ifadelerde bulundu: ‘Katil Suudi yetkilileri, bizim halkımızın, onları düşmanın ahlaki çöküşü ve asker teçhizatları karşısında üstün kılan, ahlaki ve imani özellikleri gerçeğini görmezden geliyorlar.
Yemen ordusunun Suudi toprakları içerisindeki askeri operasyonları işgalciler için bir mesaj içeriyor ve bu mesaj, onların yenilgisinin kesin olduğu ve Yemen’de işgal edilen her karış toprağın Allah’ın izni ile kurtarılacağıdır’.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.