Er-Reşak: “Benzer Bir Adımı El-Kassam Tugayları Hakkında da Bekliyoruz”

  • 12 Mart 2015
  • 739 kez görüntülendi.
Er-Reşak: “Benzer Bir Adımı El-Kassam Tugayları Hakkında da Bekliyoruz”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Mısır hükümetinden Kahire Acil İşler Mahkemesi’nin İzzeddin El-Kassam Tugayları’nı terör örgütü ilan eden kararına da itiraz etmesini ve Filistinlilere yönelik tüm kışkırtma kampanyalarına son vermesini istedi.

Hamas Hareketi’ni terör örgütü ilan eden karara itiraz eden Mısır hükümetinin bu adımını değerlendiren Er-Reşak, hükümetin Kahire Acil İşler Mahkemesi’nin kararına itiraz etmesinin karar ilan edildikten sonra söylediklerini haklı çıkardığını, mahkemenin Hamas hakkındaki kararının Mısır’ın imajına ve rolüne zarar verdiğini bildirdi.

“Mısır hükümetinin bu adımını, Filistin halkını ve direnişini terörle suçlayan tarihi hatanın düzeltilmesi için zaruri bir adım olarak görüyoruz” diyen Er-Reşak, benzer bir adımı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında verilen karar için de beklediklerini söyledi.

Hamas lideri, bu adımın Mısır’da bazı çevrelerin benimsediği yanlış gidişin düzeltilmesi için atılmış ilk adım olduğunu belirtti.

Mısır hükümeti dün (11 Mart Çarşamba), Kahire Acil İşler Mahkemesi’nin Hamas Hareketi’ni terör örgütü ilan eden kararına itiraz etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.