Er-Reşak: Netanyahu’nun Yeni Hükümeti Irkçılık ve Fanatizmin Karışımı

  • 07 Mayıs 2015
  • 697 kez görüntülendi.
Er-Reşak: Netanyahu’nun Yeni Hükümeti Irkçılık ve Fanatizmin Karışımı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, işgal rejiminde Netanyahu başkanlığında kurulan yeni hükümetin ırkçılık ve fanatizm karışımı olduğunu ifade etti.

İzzet Er-Reşak, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki kişisel sayfasında bugün (7 Mayıs Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Netanyahu başkanlığındaki yeni hükümetin de Yahudileştirme faaliyetlerini ve Yahudi yerleşim birimi inşasını sürdüreceğini belirtti.

Hükümetin ilanıyla birlikte çözüm için müzakerelere bel bağlanamayacağının açıkça ortaya çıktığını ifade eden Er-Reşak, işgal hükümetine ancak direniş projesi üzerine kurulu gerçek anlamda bir uzlaşıyla karşı koyulabileceğini söyledi.

İzzet Er-Reşak, Filistin halkının topraklarını ve kutsal mekanlarını işgalden kurtarana kadar direnişini sürdüreceğini belirtti.

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, hükümeti kurması için verilen kanuni sürenin bitmesine iki saat kala hükümetin kurulduğunu açıklamıştı.

Fanatik Yahudi partilerin koalisyonundan oluşan hükümet, 120 sandalyeli işgal rejimi parlamentosunda sadece 61 milletvekilinin desteğine sahip. Bu nedenle gözlemciler hükümetin zayıf olduğu ve birçok sorunla karşı karşıya kalacağı yorumunda bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.