Erakçi: AB, İran’ın barış amaçlı nükleer enerjisini resmen kabul etmiştir

  • 22 Kasım 2017
  • 1.099 kez görüntülendi.
Erakçi: AB, İran’ın barış amaçlı nükleer enerjisini resmen kabul etmiştir

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı, İran ile AB arasında “Nükleer İşbirlikleri, İlerlemeler, Fırsatlar” sempozyumunun düzenlenmesinin, İran’ın barış amaçlı nükleer enerji teknolojisinin AB tarafından resmiyete tanındığını gösterdiğini söyledi.

“Nükleer İşbirlikleri, İlerlemeler, Fırsatlar” sempozyumu, İran ile AB arasında üst düzey 3. görüşmeler çerçevesinde dün İsfahan kentinde başlamış ve bu görüşmeler bugün de devam edecek.

İsfahan’daki oturumda İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi, AB Dış Politika Komiser Yardımcısı Helga Schmidt, İran ve AB heyetlerine başkanlık etmekteler.

Abbas Erakçi dün yaptığı açıklamada AB’nin İran ile ilişkileri geliştirmek istediğini belirterek, “Nükleer İşbirlikleri, İlerlemeler, Fırsatlar” sempozyumunun, KOEP anlaşmasının hayata geçirilmesinden sonra barış amaçlı nükleer enerji alanında gerçekleşmekte olduğunu ve tarafların bu görüşmelerde muhtelif alanlarda nükleer işbirliğinin nasıl sürdürülmesi meselesini masaya yatırdıklarını bildirdi.

“Nükleer İşbirlikleri, İlerlemeler, Fırsatlar” sempozyumunda İranlı ve AB’li bilim adamlarının muhtelif nükleer enerji alanlarında görüşlerini belirtmenin yanı sıra, İran İslam Cumhuriyetinin nükleer enerji alanındaki kazanımlarının da AB ülkelerine tanıtılacağını belirten Erakçi, dünya ülkelerinin İran İslam cumhuriyetinin barış amaçlı nükleer enerji alanındaki kazanım ve imkanları konusunda bilgi sahibi olmalarının onların İranlı bilim adamlarının nükleer barış yolundaki kazanım ve çalışmalarına saygı göstermelerine sebep olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.