Erakçi: İran, Irak’ın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve milli birliğini desteklemektedir

  • 23 Eylül 2017
  • 1.092 kez görüntülendi.
Erakçi: İran, Irak’ın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve milli birliğini desteklemektedir

Iran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, İran’ın Irak’ın toprak bütünlüğü, egemenliği ve milli birliğini desteklediğini belirterek, bir kez daha İran’ın Irak Kürt bölgesindeki referanduma karşı olduğunu belirtti.

New York’ta düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon toplantısında bir konuşma yapan Erakçi, İran’ın İslam dünyasındaki çeşitli konularla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Erakçi, ‘’İran açısında İİT İslam ülkeleri arasında birliğin sağlanması için en uygun zemindir’’ dedi.

Siyonist rejim İsrail karşısında İslam ülkelerinin işbirliği gereğini vurgulayan Erakçi, ‘’Siyonist rejimin ceza korkusu olmadan saldırı, cinayet, tecavüzlerine devam etmesi ve arttırması birliğin önemini arttırmaktadır’’ dedi.

Yemen’de savaşın devam etmesine işaret eden Erakçi, geçen seneki toplantıdan bugüne kadar 1000’lerce masum Yemenlinin ölümünün devam ettiğini ve o ülkedeki okullar, alt yapı, yerleşim yerlerinin bombalamasının devam ettiğini ve bu bombalamalar sonucu olarak birçok hastalığın yayıldığını söyledi.

Erakçi, Myanmar Müslümanları aleyhindeki cinayetlere değinerek bu cinayetlerin bir an evvel durmasını istedi.

Erakçi, Myammarlı müslümanlara yönelik cinayeti soykırım olarak nitelerken bu cinayetlerin derhal durdurulmasını istedi. Bilindiği gibi 25 ağustos tarihinden Myanmarlı müslümanlara yönelik daha da artan cinayet ve saldırılarda en az 6 bin müslüman ölürken binlercesi de yaralandı, 400 bin kişi de canlarını kurtarmak için evini barkını terkederek Bangladeş’e sığındı.

Erakçi, sözkonusu oturumda İslam inkılabı rehberinin Beytüllahilharam ziyaretçilerine hitaben yayınladığı mesaja işaret ederek, İslam dünyasının vahdetinde dini, siyasi ve kültür çevrelerine büyük sorumluluk düştüğünü belirtti ve ”İran açısından İslam İşbirliği Teşkilatı, vahdet açısından çok uygun bir konumdadır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.