Erakçi: Müzakerelerin bu döneminde yaptırımlar konusu ele alınacaktır

  • 22 Nisan 2015
  • 711 kez görüntülendi.
Erakçi: Müzakerelerin bu döneminde yaptırımlar konusu ele alınacaktır

Ä°ran ile 5+1 grubu arasındaki nükleer müzakereler kapsamında bugün Viyana’ya giden Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Yardımcısı, müzakerelerin bu döneminde Ä°ran’a uygulanan yaptırımların kaldırılması konusuna odaklanacağını belirtti.

Mehr Haber Ajansının haberine göre, bugünden itibaren genel anlaÅŸma yazımı amacı ile Viyana’da düzenlenecek olan nükleer müzakereler ile ilgili konuÅŸan Ä°ran DışiÅŸleri Bakanı Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, Ä°ran müzakere heyetinin bu dönemde yaptırımlar konusuna odaklanacaklarını belirtti.

Erakçi ayrıca ABD Senatosu’nun olası bir nükleer anlaÅŸma ile ilgili kararı ve müzakereler üzerindeki etkisi konusunda sorulan bir soruya, “Bu konu, ABD’nin ülke içi bir konusudur ve müzakereler ve Amerika’nın hoÅŸgörüsü ile ilgili derin tedirginlikler yaratmaktadır. Müzakerelerde kuÅŸkusuz bu konu ile ilgili Amerikalı taraftan bir açıklama bekleyeceÄŸiz ve ayrıca yaptırımlar konusuna da açıklık getirmelerini isteyeceÄŸiz” yanıtını verdi.

Erakçi açıklamalarının devamında ise ABD devletinin uluslararası sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiÄŸini belirterek, “ABD, çok taraflı devam eden müzakerelerin sadece tek bir tarafıdır ve özellikler yaptırımlar ile ilgili sorumluluklarını politik atışmalar dışında tutması ve yerine getirmesi, Amerika’nın görevidir. Bu uluslararası uzlaÅŸma, ABD’nin iç sorunlarından etkilenemez. Olası bir anlaÅŸmada yer alan konulardan baÅŸka diÄŸer konular müzakereleri etkilemesi kabul edilemez. Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti, nihai bir anlaÅŸmaya ulaÅŸmak amacıyla müzakere katılıyor ve karşı tarafından irade göstermesi, anlaÅŸmaya ulaÅŸmayı tamamen olası kılacaktır” dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.