Erakçi: Nihai anlaşma metninin yazılımı çok yavaş ilerliyor

  • 23 Mayıs 2015
  • 834 kez görüntülendi.
Erakçi: Nihai anlaşma metninin yazılımı çok yavaş ilerliyor

İran ve 5+1 grubu arasında devam eden nükleer müzakereler ve bu doğrultuda nükleer konuyla ilgili nihai anlaşma metni üzerinde taraflar arasında müzakerelerin durumu konusunda açıklama yapan İran nükleer timi üst düzey üyesi ve İran dışişleri bakan yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, nihai anlaşma metninin yazılımının çok yavaş ilerlediğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Viyana’da bugün açıklama yapan Erakçi, nükleer konunun karmaşıklığı ve boyutlarının genişliği ve fazla olmasının metnin yazılımının da yavaş bir şekilde gerçekleşmesine neden olduğunu söyledi.
Erakçi, nihai anlaşma metinin yazılımının uzmanlar ve siyasi düzeyde üç gündür devam ettiğini belirtirken bu arada uzmanlar düzeyinde, yaptırımlar ve nükleer konu başlığıyla iki ayrı oturumun da yapıldığını söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcısı nihai metnin yazılımına Salı günü tekrar devam edileceğini söyledi.
Bilindiği gibi İran ve 5+1 grubu arasında yoğun geçen nükleer müzakerelerde 2 nisan tarihinde Lozan’da çerçeve anlaşması imzalanmış ve taraflar 30 haziran tarihine kadar nihai anlaşmanın imzalanması konusunda da uzlaştıklarını bildirmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.