Erakçi: Nükleer anlaşmada her türlü ihlalin ağır bedeli olur

  • 27 Mart 2018
  • 941 kez görüntülendi.
Erakçi: Nükleer anlaşmada her türlü ihlalin ağır bedeli olur

İran dışişleri bakan yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak bilinen anlaşmanın bir güvenlik anlaşması olduğunu ve direkt olarak bölge ve dünyanın güvenliğiyle irtibatının olduğunu söyledi.

Erakçi, nükleer anlaşmada her türlü ihlal ve akamete uğratmanın uluslararası açıdan da ağır bedelinin olacağını söyledi.

Erakçi, Amerikan başkanı Trump’ın bir yıldan fazla bir zamandır bu anlaşmayı ortadan kaldırmaya çalıştığını ve böylece Amerika’nın istediği şekilde düzeltmelerin yapılması ortamını elde etmeye çalıştığını ama onun bu çabalarının bu zamana kadar yenilgiye uğradığını söyledi.

Seyyid Abbas Erakçi, Amerika’nın başta Avrupalı olmak üzere müttefikleri ve uluslararası toplumun Trump’ın tutumuna karşı olduğunu belirterek, Trump’ın nükleer anlaşmayı yenilgiye uğratması halinde Güvenlik Konseyi’nin de gerekli tutumu sergileyeceğini ümit etti.

İran dışişleri bakan yardımcısı, nükleer anlaşmadan çıkmanın batı, Amerika ve Avrupa ülkeleri için ağır bedelinin olacağını ve bütün itibarlarının dünyada yok olacağını belirterek, ‘artık bütün dünya Amerika ve batılıların altına imza attıkları anlaşmalara sadık olmadığını görecekler ve artık kimse onlara itimat etmeyecektir’ dedi.

Abbas Erakçi, nükleer anlaşmanın yalnızca bir iktisadi anlaşma da olmadığını aksine AB dış siyaset sorumlusu bayan Mogherini’nin de belirttiği aynı zamanda bir güvenlik anlaşması olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.