Erakçi: Tüm yaptırımların iptaline karar verilmiştir

  • 25 Nisan 2015
  • 968 kez görüntülendi.
Erakçi: Tüm yaptırımların iptaline karar verilmiştir

İran İslam cumhuriyeti Müzakere Heyeti Üst Düzey Üyesi, tüm yaptırımların kaldırılması konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün akşam saatlerinde Viyana oturumu sonrası açıklamada bulunan İran İslam cumhuriyeti Müzakere Heyeti Üst Düzey Üyesi Seyyid Abbas Erakçi, tevafukun imzalanacağı günlerde İran’a karşı uygulanan tüm ekonomik ve mali yaptırımların kaldırılması gerektiğini ve bu hususta anlaşmaya varıldığını söyledi.

Yaptırımların iptalinin kayıtlara geçmesinin çok karmaşık ve geniş bir çalışmayı gerektirdiğini belirten Erakçi bu çalışmalara başlandığını ve önümüzdeki hafta da New York’ta bakanlar düzeyinde devam edeceğini bildirdi.

Viyana’da gerçekleşen son üç günlük görüşmeler süresince anlaşma metninin yazılması çalışmalarına başlandığını hatırlatan İran İslam cumhuriyeti Müzakere Heyeti Üst Düzey Üyesi, anlaşma metninin yazılmasına ilk olarak İran aleyhindeki yaptırımların kaldırılması mevzusuyla başlandığını belirtti.

İran aleyhindeki bazı yaptırımların BM Güvenlik konseyini ilgilendirdiğini, bazılarının Amerika’yı ve bazılarının da Avrupa’yı ilgilendirdiğini bunun için de bu meselenin yazılımının kolay bir iş olmadığını belirten Erakçi, İran’ın tüm çabasının görüşmelerin yapıcı ve yararlı olmasını sağlamak olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.