Erbain, İran ve Irak ilişkilerini güçlendirir

  • 04 Kasım 2016
  • 986 kez görüntülendi.
Erbain, İran ve Irak ilişkilerini güçlendirir

Irak’ın tahran büyükelçisi, büyük Erbain toplantısı ve milyonlarca İranlı ziyaretçinin toplantıya katılmasının, ikili ilişkileri güçlendirdiğini belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre Irak’ın İran büyükelçisi Racih Sabir Ubud el-Musevi dün İran İslam cumhuriyeti içişleri bakanlığı pasif savunma genel müdürü Mecid Agababai ile Mehran sınır bölgesinde yaptığı görüşmede, Irak’ta kutsal türbeleri ziyaret etmek ve Erbain töreninde hazır bulunmanın, iki ülke ilişkilerini güçlendireceğini söyledi.

Irak elçisi Mehran sınır bölgesini ziyaretine işaretle, geçen yıllarda ziyaretçilerin bu sınır kapısındaki sorunlarının giderilmesi için İranlı yetkililerin çözümler getirdiğini, bunun ise iki ülke yetkililerin işbirliği sonucu olduğunu belirtti.

Ubud el-Musevi iki ülke arasında ziyaretçi sayısının dünyada eşsiz olduğunu, Mehran sını rkapısında mevcut uygun hizmetlerle bu yıl halkın hiç bir sorun yaşamadan Erbain törenleri için Irak’a geçebileceklerini söyledi.

İran İslam cumhuriyeti içişleri bakanlığı pasif savunma genel müdürü Mecid Agababai de İran ve Irak yetkililerin, ziyaretçilerin Erbain törenlerine katılmaları için gece gündüz koordinasyon çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Racih Sabir Ubud el-Musevi dün, Irak’ın Zerbatiye ve İran’ın Mehran sınır kapıları yetkilileri arasında koordinasyon sağlamak için İlam vilayetini ziyaret etti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.