Erbain merasimi için 2 milyon İranlı Irak’a gidecek

  • 30 Ekim 2016
  • 1.208 kez görüntülendi.
Erbain merasimi için 2 milyon İranlı Irak’a gidecek

İran hac ve ziyaret kurumu başkanı Said Ovhadi, Hüseyni Erbain merasimine katılmak için yaklaşık 2 milyon İranlının Irak’a gideceğini söyledi.

20 Kasım 2016 tarihinde Irak’ın Kerbela kentinde düzenlenecek Hz. İmam Hüseyin (as) ve Kerbela şehitlerinin Erbaini merasimine Irak içinden ve dünyanın değişik yerlerinden milyonlarca insanın Kerbela’da bir araya gelmeye başladıkları bildirilmekte.

İRNA’nın haberine göre, Ovhadi, dün yaptığı açıklamada, Erbain Koordine Merkezi Kurumu ve 13 komitenin 2 milyon Erbain ziyaretçisinin ağırlanmasıyla ilgili gerekli girişimleri şimdiden yaptığı söyledi.

İran hac ve ziyaret kurumu başkanı, İran’dan Irak’a gidecek iki milyona yakın ziyaretçiyle ilgili olarak geçen haftadan itibaren İran’ın 12 eyaletinde 12 konsolosluk merkeziyle İran hac ve ziyaret kurumunun çalışmalarının başladığını söyledi.

Ovhadi, konuşmasının ayrı bir yerinde geçen yıl Mina faciasında şehit olanlara da temasla, bakanlar kurulunun aldığı karar doğrultusunda, İran dışişleri bakanlığı ve bakanlığın konsolosluk yardımcılığının bu konuyu hukuki açıdan takip ettiğini söyledi.

Ovhadi, bununla ilgili olarak bu zamana kadar çok sayıda oturumun düzenlendiğini ve çeşitli ülkelere ziyaretlerin gerçekleştirildiğini belirterek, diğer ülkelerin hukuki potansiyelinden de istifade etmek istediklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.