Ermenekli İşçiler Devletin Verdiği Sözleri Tutmadığı Gerekçesiyle Eylem Yaptı.

  • 16 Mart 2015
  • 543 kez görüntülendi.
Ermenekli İşçiler Devletin Verdiği Sözleri Tutmadığı Gerekçesiyle Eylem Yaptı.

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü’nde Has Şekerler Madencilik Şirketi’ne ait linyit ocağını eski ocakta biriken suyun basması sonucu 34 işçiden 18’i mahsur kaldı. Facianın ardından başlayan kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cansız bedenleri farklı zamanlarda ulaşılarak ocaktan çıkartıldı. Madenin kapatılmasıyla çalışan işçilerin de iş akitleri sonlandırıldı. Yaklaşık 5 aydır işsiz olan yaklaşık 40 işçi facianın ardından yetkililerin kendilerine verilen sözleri tutmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Başlarında baretlerle Kaymakamlık binası önünde toplanarak 5 aydır işsiz olduklarını ve ücret alamadıklarını dile getiren işçiler, devlet tarafından tarım desteği olarak söz verilen inek ve patpat olarak tabir edilen tarım aracının verilmediğini ileri sürdü.

Facianın ardından yetkililer tarafından verilen sözlerin tutulmadığını belirten işçiler, “Has Şekerler madencilikte çalışan ve mağdur olan işçiler için 6 aylık ücret verileceği söylenmişti. Ama bunu da vermediler. İşsiz kaldık ve hiçbir gelirimiz kalmadı. Kimse bakkalın önünden geçemez oldu. Buradaki herkes borçlu ve elindeki arabasını sattı borçlarını ödedi. Mağdur durumdayız. Hepimiz Has Şekerler madenciliğin işçileriyiz. Başbakanımız yaşanan olayın ardından bize 6 aylık ücret verileceğini söyledi. Ocaktaki kaza yaşanalı neredeyse 5 ay oldu. Ama hiçbir gelişme yok. Biz devletin verdiği sözü tutmasını istiyoruz. Şimdiye kadar her işçiye bin lira para verdiler. Gerekirse o paraları da iade ederiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.