Ermenistan’da Eylemler Yayılıyor

  • 26 Haziran 2015
  • 736 kez görüntülendi.
Ermenistan’da Eylemler Yayılıyor

Ermenistan’da elektriğe yapılan zamlar ve yoksulluğa karşı başlatılan eylemler 6. gününü geride bıraktı. Dün eylemlerin simgesi olan ‘Özgürlük Meydanında’ binlerce kişi hem zamların geri çekilmesini hem de Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın istifasını talep etti.

Erivan’daki protestoya destek veren kent sayısı da artıyor. Binlerce insanın geceyi sokakta geçirmesinin ardından, eylemler Vanadzor, Gümrü şehirlerine yayıldı. Gümrü şehrinde halkı bilgilendirmek için yürüyüş düzenlendi. İçlerinde entelektüellerin, yazarların, sanatçıların, hatta milletvekillerinin olduğu farklı gruplar yerleri süpürdü, yemek hazırladı ve güneşten korunmak için şemsiye-tenteler kurdular.

KOMİTELER KURDULAR

BBC Azerbaycan’ın haberine göre eylemlerin simgesi olan Özgürlük Meydanı’nda sabahlayan Erivanlılar, meydanı kendi yaşam alanları haline getirmeye başladılar. Sıcaktan korunmak için çadır kuran Erivanlılar, ihtiyaçların karşılanması içinde komiteler oluşturdular.

Salı günü, dört gündür oturma eylemi yapan göstericilere tazyikli su ile müdahale eden ve 240 kişiyi gözaltına alan polis, bu kez barikat kurmakla yetindi.

TALEP GÖRÜŞME DEĞİL ZAMMIN İPTALİ

AGOS’un haberine göre ise Emniyet Müdürü Vladimir Kasparyan, polisin güç kullanmayacağı konusunda söz verdi; yaşananlardan dolayı üzüntü duyduğunu, geçen günlerde gazetecilere yapılan müdahalede yaşanan kayıpların polis tarafından karşılanacağını savundu.

Halk, bunu Serj Sarkisyan’ın göstericileri kabul edeceğine dair bir adım olarak yorumlasa da, eylemin en büyük organizatörlerinden olan “Talana Hayır” (Voç Talanin) grubu taleplerinin görüşme değil, zammın iptali olduğunu yineleyerek Sarkisyan ile buluşmaya sıcak bakmadıklarını söylediler. Eylemler Ermenistan’da yayılırken yurt dışından da destek eylemleri gelmeye başladı. Tiflis’te, Glandel’de, Washington’da, Almanya ve Fransa’nın farklı şehirlerinde de eylemler yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.