Ermenistan’da hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor

  • 30 Nisan 2018
  • 1.084 kez görüntülendi.
Ermenistan’da hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor

Ermenistan’da hükümet karşıtlarının gösterileri devam ederken başkent Erivan’da bazı caddeler muhalifler tarafından trafiğe kapatıldı.

Tass haber ajansına göre, hükümet muhalifleri, dün iki gün aradan sonra tekrar protesto gösterisini başlattılar.

Ermenistan muhalefetinin liderlerinden Nikol Paşinyan, dün taraftarlarından hükümet aleyhinde gösterilere katılmalarını istedi. Muhalif lider Ermenistan’da buhranın çözümüne az kaldığını söyledi.

Bu arada Ermenistan parlamentosu ise yeni başbakanının seçilmesi için 1 mayıs tarihinde olağanüstü toplantı yapılacağını bildirdi.

Ermenistan’da protestocuların lideri Nikol Paşinyan, Devlet Başkanı Armen Sarkisyan ile yeni görüşmede ülkedeki mevcut durumu ele aldıklarını duyurdu.

Paşinyan, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, “Ermenistan Devlet Başkanı Armen Sarkisyan ile görüştüm. Son iç siyasi gelişmeleri ve sorunlara olası çözümleri değerlendirdik” dedi.

Ermenistan parlamentosunda, Paşinyan’ın liderlik ettiği Yelk dışında tüm partiler, 1 Mayıs’ta yapılması planlanan başbakan seçimine aday çıkarmama kararını almıştı. Böylelikle Paşinyan, önümüzdeki seçime tek aday olarak girecek. Ancak muhalif liderinin seçilmesi için 105 vekilin en az 53’ünden ‘evet’ oyu alması gerekiyor. Yani Yelk dışında Tsarukyan bloğu ile Taşnak Tsutyun partili vekillerin tümü ile iktidardaki Cumhuriyetçi Parti’den birkaç vekilin de Paşinyan’a destek vermesi gerekiyor.

Halihazırda parlamentoda Cumhuriyetçi Parti’nin 58, Tsarukyan’ın 31, Yelk’in 9 ve Taşnak Tsutyun’un 7 koltuğu bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.