Es-Sinvar: Geçici Duvarlar Sökülünceye Kadar Dönüş Yürüyüşü Devam Edecek ​

  • 30 Mart 2018
  • 1.842 kez görüntülendi.
Es-Sinvar: Geçici Duvarlar Sökülünceye Kadar Dönüş Yürüyüşü Devam Edecek ​

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze lideri Yahya Es-Sinvar, Dönüş Yürüyüşünün devam edeceğini belirterek, bu geçici sınırları kökünden kaldırıncaya kadar bu yürüyüşün artık durmayacağını söyledi.

Gazze’nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampındaki Büyük Dönüş Yürüyüşüne katılan ve halka hitap eden Es-Sinvar, Gazze’ye ambargo uygulayanlara seslenerek, hesaplarını gözden geçirip Büyük Dönüş Yürüyüşünden ders almalarını istedi.

Filistin halkının bugün özgürlük ve dönüş yolunda ulusal mücadele ve savaşında yeni bir aşama başlattığını belirten Es-Sinvar, Dönüş Yürüyüşünün süreci doğrulttuğunu, Filistin halkının taviz verilemeyeceğini, bu uğurda her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu gösterdiğini ifade etti.

30 Mart’a denk gelen Toprak Günü münasebetiyle Filistin halkı bugün Büyük Dönüş Yürüyüşüne katılmak için Gazze sınırında hazırlanan çadırlara akın etti.

İşgal güçlerinin barışçıl gösterilere katılan ve haklarını ifade etmekten başka suçları olmayan sivil ve savunmasız insanlara saldırması sonucu şimdiye kadar 8 kişi şehit oldu, 1100 kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.