Esad: Ne Rusya’nın desteği öncesinde ne de sonrasında kesinlikle tutumumuz değişmedi

  • 30 Mart 2016
  • 769 kez görüntülendi.
Esad: Ne Rusya’nın desteği öncesinde ne de sonrasında kesinlikle tutumumuz değişmedi
Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Rusya Segodonya ajansına verdiği demecinde Suriye buhranının Şam yönetiminin bu buhranın siyasi yolla çözümü konusundaki tutumunun Rusya’nın operasyonlara başlamasından öncesiyle aynı olduğunu söyledi.

SANA haber ajansına göre, Esad, röportajda; kimi tarafların Rusya’nın teröre karşı mücadelesinde Suriye’ye desteğini ‘cumhurbaşkanına veya Suriye hükümetine destek olarak yansıtıp siyasi çözüm önünde engel teşkil ettiği iddialarında bulunduklarına dikkat çekti.

Suriye’nin baştan beri siyasi çözüm yönünde çaba harcadığını ve bu yönde atılan istisnasız tüm adım ve yapılan tüm girişimleri memnuniyetle karşılayıp olumlu cevap verdiğine dikkat çeken Esad; aynı zamanda her zaman esnek davrandığının da altını çizdi. Suriye cumhurbaşkanı, Suriye’nin siyasi çözüm için dürüst olmayan ve tüm taraflardan öne sürülen tüm inisiyatiflere de olumlu yaklaştığına işaret ederken, çözüm için hiçbir fırsatı kaçırmamaya çalıştığını vurguladı.

Esad, Rusya’nın Suriye’ye desteğinin siyasi çözümü engellediği ya da bu desteğin Suriye cumhurbaşkanı destek olduğu yönündeki tüm suçlamaların hiçbir aslı gerçeği olmadığını belirtti.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad terörle mücadelede Rusya’nın askeri desteğinin yanı sıra tüm dostların Suriye’ye destekleri ve Suriye ordusunun teröre karşı başarılarının siyasi çözümü hızlandıracağını ifade ederken, tersini iddia etmenin kesinlikle doğru olmadığını vurguladı. Teröre karşı başarıların kuşkusuz bu terörü destekleyen ve siyasi çözümü engellemeye çalışan devlet ve güçlere etkisi olduğuna dikkat çeken Esad; öyle ki başlarında Suudi Arabistan, Türkiye, Fransa ve İngiltere’nin bulunduğu bu devletlerin siyasi müzakerelerde kendi koşullarını dayatmak amacıyla Suriye ordusunun sahada teröre karşı başarısız olmasına bahis oynadıklarına vurgu yaptı.

Esad dolayısıyla ve sonuç itibarıyla Suriye ordusunun teröre karşı zaferleri ve bu zaferlere katkı sağlayacak desteğin siyasi çözümü hızlandıracağını, aksini iddia etmenin de mantık ve gerçekten uzak olduğunun altını çizdi.

Suriye’nin ne Rusya’nın desteği öncesinde ne de sonrasında kesinlikle tutumunu değiştirmediğini ifade eden el Esad; Suriye’nin Cenevre görüşmelerine gittiğini ve siyasi çözüm konusunda esnek tutumunu sürdürdüğünü ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.