Esad: Suriye, bölgenin geleceğini belirleyecek bir savaşla karşı karşıya

  • 29 Kasım 2015
  • 916 kez görüntülendi.
Esad: Suriye, bölgenin geleceğini belirleyecek bir savaşla karşı karşıya

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad bugün İmam Hamaney’in Müsteşarı Ali Ekber Velayeti ve İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdüllahiyan’ın yanı sıra onlara eşlik eden heyeti kabul etti.

1Görüşmede Velayeti Suriye’nin devlet ve halk olarak yıllardır tekfirci terörün edat olarak kullanıldığı evrensel bir savaşa karşı sergilediği onurlu mücadelesinin takdire şayan olduğunu ifade etti. Velayeti bu savaşın Batılı ve bölgesel devletler tarafından finans ve komuta edildiğine işaret ederken, bu savaştan amacın bölge halklarının etnik ve dini çatışmalarla oylanıp zenginliklerinin sömürülmesi olduğunu ifade etti.

Velayeti ve Abdüllehyan Suriye’nin egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunmasıyla birlikte Suriye halkının tercih ettiği seçeneğin desteklenmesinde İran’ın harcadığı çabalar hakkında el Esad’a bilgi takdim ettiler.

3Velayeti İran İslam Devrimi Lideri ve İran yönetiminin Suriye Arap Cumhuriyetini her konuda desteklemeye devam etme kararlılığı ve azminde olduğunun altını çizerken Suriye’nin devlet ve halk olarak bölge geleceğini belirleyecek bir savaşla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

Kendi tarafından el Esad Suriye halkı ve ordusunun tüm bu yıllar içinde Suriye’ye dost devletlerle işbirliği içinde teröre karşı sağladığı başarıların Suriye ve halkına düşmancı tutumlarla terörü destekleyen kimi devletleri ciddi şekilde rahatsız ettiğine dikkat çekti. El Esad bu terörle mücadele ettiklerini iddia eden bu devletlerin rahatsızlıklarını teröristlere desteklerini tırmandırmakla ifade ettiklerini, terör çetelere silah ve finanslarını arttırdıklarını belirtti.

Sözlerine devam eden el Esad; Suriye’nin dostlarıyla birlikte tüm şekilleriyle teröre karşı mücadelesini sürdürme kararlılığında olduklarını belirtti. Çünkü bölge ve dünyada güvenlik istikrarı sağlamak için bu terörün bertaraf edilmesinin kaçınılmaz bir gereklilik olduğuna inandıklarını ifade eden el Esad; aynı zamanda Suriyelilerin anlaşacakları herhangi bir siyasi sürecin ana girişini de teşkil edeceğine dikkat çekti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.