Esad: Suriye terörle mücadeleyi herhangi bir gücün varlığıyla ilgilenmeden sürdürecek

  • 06 Aralık 2015
  • 780 kez görüntülendi.
Esad: Suriye terörle mücadeleyi herhangi bir gücün varlığıyla ilgilenmeden sürdürecek
Suriye Cumhurbaşkanı, İngiltere ve Fransa’nın teröre karşı savaş iradesine sahip olmadıklarını, terörü hezimete uğratma vizyonuna da sahip olmadıklarını belirtti.
Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad, İngiliz Sunday Times Gazetesine verdiği röportajda; İngiltere ve Fransa’nın IŞİD’e yönelik bulundukları kanunsuz operasyonların faydası olmayacağı gibi aksine ona destek olacağını ifade etti.
Terörü kansere benzeten Esad; kanser hastalığında bilinçsiz bir cerrahi operasyonunun kanseri yok etmek yerine daha çok bulaştıracağını ve daha çok yayılmasına yol açacağına dikkat çekti.
İngiltere ve Fransa’nın Suriye’de olayların başından beri teröristleri desteklediğine dikkat çeken Esad; ABD komutasındaki koalisyona katılmalarından amaçlarının terörle mücadele olmadığını ifade etti.
Suriye Cumhurbaşkanı Esad terörle mücadelenin etkin olması için o ülkede bulunan kara güçleriyle işbirliği ve koordinasyonun kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.
ABD komutasındaki uluslar arası koalisyon konusunda ise Esad; bu koalisyonun sanal olduğunu, teröre karşı pratikte hiçbir etkisi olmadığını söyledi.
Esad Suriye’nin bu koalisyonun yaptıklarını tartışmakla zaman kaybetmeyeceğini ifade ederken, teröre karşı başlattığı savaşını uluslar arası herhangi bir gücün varlığıyla ilgilenmeden sürdüreceğinin altını çizdi.
İngiltere meclisi geçtiğimiz hafta 10 saatlık bir görüşmeden sonra 223 red oyuna karşılık 397 oyla İngiltere’nin Irak ve Suriye’de IŞİD terör örgütüne yönelik saldırılarına karşı operasyon düzenlemesini kabul etmişti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.