Eski savunma bakanı Vuralhan öldürüldü

  • 20 Nisan 2018
  • 1.703 kez görüntülendi.
Eski savunma bakanı Vuralhan öldürüldü

Milli Savunma Eski Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan, Sirkeci’de falçatayla boğazı kesilerek öldürüldü. Olay sonrası saldırgan yakalandı.

Polisin, Mehmet Ercan Vuralhan’ın öldürülmesine ilişkin incelemesi devam ediyor.
Olay, Sirkeci’de bulunan bir kafede dün  saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Milli Savunma eski Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan, aralarında alacak verecek meselesi olduğu belirtilen Yüksel Harababa(44) ile kafede buluştu. İddiaya göre, ikili aralarında görüşürken bir süre sonra Vuralhan koruma polisi B.Y.’yi “Özel konuşacağız” diyerek dışarı çıkardı.
Bu sırada, Yüksel Harababa yanında bulundurduğu falçata ile Vuralhan’ın boğazını kesti. Çevredekilerin bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından Vuralhan’ı Haseki eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Vuralhan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

1953 yılında Malatya’da doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 28 Aralık 1965’te Dışişleri Bakanlığı IV. Dairede aday meslek memuru olarak göreve başladı.

Müsteşarlık ve çeşitli görevlerde bulunan Vuralhan,  1987’de Riyad Büyükelçiliğine görevlendirildi. 17 Eylül 1987’de istifa ederek politikaya atıldı.

1987 Genel Seçimlerinde Anavatan Partisinden Ankara Milletvekili seçildi. 21 Aralık 1987’de II. Özal Hükümetinde Milli Savunma Bakanlığına getirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.