Etiyopya’da Türkiye firmalarına saldırı

  • 06 Ekim 2016
  • 1.051 kez görüntülendi.
Etiyopya’da Türkiye firmalarına saldırı

Etiyopya’da hükümet karşıtı göstericiler 2 Türk firmasının araç ve üretim tesislerine saldırdı.

Ajansların haberine göre Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçiliği’nden alınan bilgi uyarınca, Oromo eyaletinin Sebbeta bölgesinde hükümet karşıtı gösteri düzenleyen muhalifler, çevredeki çok sayıda araç ve tesise zarar verdi. Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, taşkınlık yapan göstericilerin 2 Türk firmasının araç ve üretim tesislerine de zarar verdiğini belirtti. Ulusoy, “Olaylar sırasında 2 firmamızda maddi hasar meydana geldi” dedi.

Olayda Türk vatandaşlarının herhangi bir zarar görmediğini kaydeden Ulusoy, “Olaylar hakkında bilgi alındığında Etiyopyalı yetkililerle iletişim kurularak, çok sayıda güvenlik görevlisinin bölgeye intikali sağlandı. Göstericiler dağıldı” ifadelerini kullandı.

Bu firmalarda 1000 civarında işçinin çalışmakta olduğu belirtilmiştir.

Öte yandan, bölgede yüzlerce polisin güvenlik önlemi aldığı görüldü. Yanan onlarca aracın kullanılamaz hale geldiği bölgede kontrolün sağlandığı bildirildi.

Olayların yaşandığı Oromo eyaleti halkı, bölgelerinde yabancıların arsa ve arazi sahibi olmalarına karşı çıkmakta ve bu arazilerin kendilerine verilmesini talep etmekteler. Bu amaçla bölgede son bir yıl içinde çıkan çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.