Eylül ayının ilk haftasında şehit ve yaralı olan Filistinlilerin sayısı açıklandı

  • 10 Eylül 2017
  • 1.023 kez görüntülendi.
Eylül ayının ilk haftasında şehit ve yaralı olan Filistinlilerin sayısı açıklandı

İntifada haber sitesi, Eylül ayının ilk haftasında 1 Filistinli’nin şehit olduğu ve 6 Siyonist askerlerin de Filistin direniş güçlerince düzenlenen 7 operasyonda yaralandığını duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin İntifada sitesinden naklen aktardığı habere göre 7 Ağustos tarihinde yaralanan 21 yaşındaki Filistinli esir Raid Esad Salihi, Siyonist hastanesinde aldıkları ağır yaralardan dolayı şehit oldu.

Bu rapora göre, Eylül ayının ilk haftasında çıkan 69 çatışmada, 21 Filistinli, İsrail askerlerinin kurşunlarının hedefi olarak yaralandı.

Şimdiye kadar Siyonist rejimin 9 Filistinli’nin naaşını teslim etmediği de bildirildi.

Öte yandan, Siyonist yerleşimciler bu sabah (10 Eylül Pazar) işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Medya kaynakları, işgal güçlerinin Kudüs’ün işgalinden bu yana tamamen işgalcilerin kontrolünde olan El-Mağaribe Kapısı’nı sabah 07:00’de açtığını ve Siyonist yerleşimciler girmeden önce Mescid-i Aksa’ya girerek avlusunda önlem aldığını söyledi.

Bu arada, işgal polisinin 98 Siyonist yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine izin verdiği ve Mescid-i Aksa’nın avlusunda bir süre dolaşan yerleşimcilerin daha sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıktıkları ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.