Ezher Şeyhi’nden ‘Kudüs’ açıklaması

  • 06 Aralık 2017
  • 1.262 kez görüntülendi.
Ezher Şeyhi’nden ‘Kudüs’ açıklaması

Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planı hakkında, ‘Müslümanların öfkesine neden olacak bu adım, dünya barışını tehdit etmesinin yanı sıra gerginlik, bölünme ve nefreti de artırır.’ dedi.

Mısır’da Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması girişiminin, dünya barışını tehdit etmesinin yanı sıra gerginlik, bölünme ve nefreti artıracağı uyarısında bulundu.

Ezher Şeyhliğinden yapılan açıklamada, Şeyhi Ahmed et-Tayyib’in eski İngiltere Başbakanı ve eski Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair’le başkent Kahire’de bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Ezher Şeyhi Ahmed, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma yönünde bir karar almasıyla ilgili “Müslümanların öfkesine neden olacak bu adım, dünya barışını tehdit etmesinin yanı sıra gerginlik, bölünme ve nefreti de artırır.” ifadesini kullandı.

Büyükelçiliğin Kudüs’e taşınması yönünde atılacak bir adımın, “cehennem kapılarını doğudan önce batıya açacağını” belirten Tayyib, şunları kaydetti:

“Siyonist oluşumdan yana alınan tavır, İsrail’in işlediği suçların önüne geçmek için alınan BM kararlarının engellenmesi, İsrail’i, Filistin’de insan, toprak ve kutsal değerlere yönelik işlediği suçlarda cesaretlendirdi, dünya halklarının uluslararası topluma güvenini yitirdi. Bu dünyada terörü besleyen nedenlerden biridir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.