Fars Körfezi’nde yabancılara ait bütün gemiler izleniyor

  • 12 Temmuz 2016
  • 816 kez görüntülendi.
Fars Körfezi’nde yabancılara ait bütün gemiler izleniyor

Batı basınında İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’na ait sürat botlarının Hürmüz Boğazı’nda bir Amerikan savaş gemisini izlediğine dair çıkan haberlerin ardından İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Amiral Alirıza Tengsiri’den bir açıklama geldi.

Amiral Tengsiri bugün yaptığı açıklamada, Deniz Kuvvetlerinin misyon alanına giren bölgelerde yabancı gemileri izlemenin yeni bir olay olmadığını, bu işin 24 saat ve sürekli olarak yapıldığı ve yapılacağını vurguladı.

Batı basını, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Deniz Kuvvetleri’ne ait 5 askeri botun Fars Körfezi’nde üst düzey bir ABD’li generali taşıyan Amerikan savaş gemisini yakın takibe aldığını duyurdu.

Reuters haber ajansı, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’na ait 5 askeri botun ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel taşıyan Amerikan savaş gemisine Hürmüz Boğazı’nda 500 metreye kadar yaklaşarak, bu gemiyi yakından izlediğini aktardı.

Haberde makineli tüfekle donatılan 4 adet sürat botu ile füze taşıyan bir adet botun Amerikan savaş gemisini rasat ettiği ifade edildi.

650 denizciyi taşıyan USS New Orleans savaş gemisinde gazetecilere konuşan General Joseph Votel, bu olaydan endişe duyduğunu dile getirerek, hesap hatası olasılığının yüksek olduğunu kaydetti.

Haberde, Amerikan savaş gemisi ve ona eşlik eden kruvazöre yaklaşan botlardan biri, motorunu durdurarak, Amerikan gemilerinin geçmesini bekledi.

İran defalarca Fars Körfezi’nde güvenliği sağlamanın meşru ve yasal hakkı olduğunu belirtmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.