Fatimiyyun Komutanı: IŞİD Son Nefesini Veriyor

  • 04 Ekim 2017
  • 1.297 kez görüntülendi.
Fatimiyyun Komutanı: IŞİD Son Nefesini Veriyor

Son sıralarda terör örgütü IŞİD’in Deyr ez Zor ve Tedmur’un çevresindeki bazı noktalarda geniş çaplı operasyon başlattığı haberi gündeme düştü.

Deyr ez Zor’da direniş güçlerinin kuşatma altına alındığı, ayrıca bölgede bazı stratejik noktaların da IŞİD teröristlerinin kontrolüne geçtiği haberi de sosyal paylaşım ağları üzerinden dolaştı.

Ancak olayın aslı nedir?

Fatimiyyun Tümen Komutanı bu bağlamda Tesnim’e yaptığı açıklamada; Suriye ordusu ve direniş güçlerinin IŞİD’i yok etme operasyonlarının devamında dün Deyr ez Zor’dan stratejik öneme sahip el-Meyadin bölgesine doğru ilerlediğini ve şu an el-Meyadin’in 15 kilometre yakınına geldiklerini kaydetti.

El-Meyadin’in direniş güçlerince fethi, Irak’ın Ebu Kemal sınırına ulaşılması, terör örgütü IŞİD’in ikmal yolları ve silah sevkiyatında kullandığı güzergahların tamamen kapatılması ve terör örgütü IŞİD’in tamamen yok olması ve hayatının son bulması anlamına geliyor.

Bun nedenle yolun sonuna geldiğini gören IŞİD, kendini kurtarmak için Deyr ez Zor ve Tedmur’un çevresindeki çöllük alanlarda bir takım girişimlere başvurmaya başlamıştır.

IŞİD kendi güçlerini bu bölgeye sevk ederek, belli bir hedefi olmadan sadece direniş güçlerinin el-Meyadin’e doğru hareketini engellemek için terör saldırıları yapmaya çalışıyor.

Operasyon bölgesinde bulunmakta olan Fatimiyyun Tümen Komutanı bu bağlamda Tesnim’e yaptığı açıklamada; IŞİD’in el-Meyadin’in ele geçirilmesini engelleme hareketi ve Deyr ez Zor’un çöllerindeki terör saldırılarının esasında, tuzağa düşmüş ve çırpınmakta olan bir kedinin hareketlerine benzediğini, ancak IŞİD’in firar edecek yolu olmadığını ve yok edileceğini vurguladı.

Kudüs Komutanı Tümgeneral Süleymani’nin sözlerine dikkat çeken Fatimiyyun Komutanı açıklamasının devamında; el-Meyadin kentine doğru hareket etmekte olduklarını ve yakında bu bölgenin fethedileceğini ve Ebu Kemal sınırına ulaşmak suretiyle Hacı Kasım’ın dediği gibi IŞİD’in Hazret-i Fatıma (sa) evlatları, direniş güçleri ve Suriye birliklerinin eliyle ölüm vadinin yakından gerçekleşeceğini kaydetti.

Fatimiyyun Komutanı; ayrıca hiçbir mücahidin sahadan ayrılmak istemediğini ve IŞİD’in işinin Fatimiyyun, direnişçiler ve Suriye ordusu tarafından bitirileceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.