Fatsa Halkı Siyanüre Karşı Direniyor…

  • 01 Aralık 2014
  • 700 kez görüntülendi.
Fatsa Halkı Siyanüre Karşı Direniyor…

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde yabancı ortaklı Altıntepe Şirketi tarafından 2 ay önce 100 dönümlük orman arazisinde siyanürle altın ayrıştırılması için çalışma başlatıldı. Bu duruma tepki gösteren mahalle sakinleri bir ay önce direniş çadırı kurdu.

“Siyanüre hayır” yazılı afiş astı. 24 saat çadırda nöbet tutarak ağaçların kesilmesine tepkilerini dile getiren mahalleli “Bizim verdiğimiz mücadele kişisel çıkarımız için değil, doğa katliamına karşı yapılan bir direniş” dedi.

Fatsa’ya bağlı Yukarı Bahçeler Mahallesi Engiz mevkiinde özel bir firma tarafından 2 ay önce 100 dönümlük orman arazisindeki ağaçlar kesilerek siyanürle altın ayrıştırılması için çalışma başlatılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Çevreciler gerçekleştirdikleri eylemlerin ardından bir ay önce direniş çadırı kurdu. Altın çıkarılacak alandan yaklaşık 600 metre uzaklıkta kurduklan çadır önüne Türk bayrağı ile ‘Siyanüre hayır’ yazılı afiş asıldı.

Nöbetleşe gece gündüz çadırda bekleyen mahalleli ağaçların kesilmesine tepki göstererek bölgede siyanürle altın aranmaması için yapılan hazırlık çalışmalarının durdurulmasını istedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.