Faysal Mikdad: Duma’ya kimyasal saldırı senaryosunda İngiltere’nin parmağı var

  • 23 Nisan 2018
  • 1.116 kez görüntülendi.
Faysal Mikdad: Duma’ya kimyasal saldırı senaryosunda İngiltere’nin parmağı var

Suriye dışişleri bakan yardımcısı Faysal Mikdad, İngiltere’nin ITV kanalına yaptığı açıklamada, Suriye’nin Guta bölgesine kimyasal saldırı düzenlendiği senaryosunda İngiltere’nin parmağının olduğunu belirterek, ”Suriye’ye askeri saldırı için bu senaryo hazırlandığı’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Faysal Mikdad, yaptığı açıklamada, ”Duma halkı tarafından yapılan açıklamada bu şehrin teröristlerce işgal edilmesi ardından teröristlerin bazı kişileri kamera karşısında yalan konuşmaya zorladıklarını ve bu saldırıda çocuklarının öldüğünü söylemeye mecbur ettiklerini dile getirmişlerdir” dedi.

Suriyeli yetkili, Duma’ya yönelik gerçekleştiği iddia edilen Batı ve Arap medyasında çıkan görüntüler ve videoların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Bilindiği gibi ABD, İngiltere ve Fransa üçlüsü 14 nisan tarihinde, yani Guta’ya kimyasal silah saldırısı düzenlendiği propagandasından tam bir hafta sonra en az yüz kadar füzeyle Suriye’nin çeşitli bölgelerine saldırı düzenleyerek bir daha vahşi yüzlerini gösterdiler.

Uzmanların çoğu Duma’ya yönelik kimyasal saldırı mizanseninin gerçekte Suriye ordusunun Batı ve Arap rejimlerin desteğindeki teröristlerin Suriye ordusu ve müttefikleri ve direniş karşısında aldığı ağır hezimeti gizlemek için yapıldığı görüşündeler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.