FBI Eski Başkanı Comey: Trump, “insanlıktan yoksun ve egolarının esiri”

  • 20 Nisan 2018
  • 1.136 kez görüntülendi.
FBI Eski Başkanı Comey: Trump, “insanlıktan yoksun ve egolarının esiri”

ABD Başkanı Trump’ın görevden aldığı FBI eski Başkanı James Comey, “Trump, etik açıdan başkanlığa uygun değil.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alındıktan sonra ilk kez bir televizyon kanalına röportaj veren eski FBI Başkanı James Comey, Salı günü raflarda yerini alacak “Daha Yüksek Bir Sadakat” adlı kitabının içeriği ve başkan Trump ile yaptığı özel görüşmeler hakkında konuştu. Comey, Trump’ın etik olarak başkanlığa uygun biri olmadığını savundu.

Comey, ABD Başkanı’nın ülkenin özünde ve temelinde yer alan değerlere saygı göstermesi, bunlara bağlı kalması gerektiğini belirterek, “En önemlisi doğru olmaktır; Başkan bunu yapamıyor. Bir ABD Başkanı için bunları söyleyeceğimi hiç aklımdan geçirmezdim; ama, Trump etik açıdan başkanlığa uygun değil.” diye konuştu.

ABD’de yayın yapan ABC News’e röportaj veren Comey, Rusya’nın, Başkan Trump hakkında “gizli bilgilere sahip olabileceği” iddialarının da mümkün olduğunu söyledi.

Röportajda, görevden alındığını haberlerden öğrendiğini anlatan Comey, “FBI’ın Los Angeles’taki ofisinde olduğum sırada, haberlerden kovulduğumu öğrendim. İlk haberler benim istifa ettiğim yönündeydi. Kovulmamın delice bir şey olduğunu düşünüyordum. Rusya’nın, seçimlere olan etkilerini soruşturanların başındaydım. Bu hiç mantıklı bir şey değildi. Haberi alır almaz uçakla ile hemen Washington DC’ye geçtim” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.