Felluce’ye operasyon hazırlığı

  • 18 Haziran 2015
  • 846 kez görüntülendi.
Felluce’ye operasyon hazırlığı

Haşdi Şabi’ye bağlı el-Nuceba Hareketi, Ordu ile birlikte Felluce’ye operasyon yapacaklarını açıkladı.

Haşdi Şabi’ye bağlı el-Nuceba Hareketi Askeri Sözcüsü Haşim el-Musevi, Felluce’yi temizlemek için orduyla birlikte operasyon başlatacaklarını bildirdi.

Başkent Bağdat’ta bulunan Nuceba Hareketi’nin binasında basın toplantısı düzenleyen Musevi, “Enbar’a bağlı Felluce’ye yakın zamanda operasyon düzenleyeceğiz. Bu operasyonda çok özel eğitilmiş ve iyi silahlarla donatılmış askerler yer alacak. IŞİD’in oradaki yuvasını dağıtacağız. Bu kesinlikle bir intikam operasyonu olmayacak” dedi.

Haşdi Şabi’nin, Irak hükümetine siyasi ve askeri destek verdiğini söyleyen Musevi, “Musul’un IŞİD’in eline geçmesi sırasında ordu saflarında kırılma yaşandı. Halkın bağrından kopan Şii,Sünni ve Hristiyanlardan oluşan Haşdi Şabi gücü, bu örgütün Bağdat’a ilerlemesini engelledi” ifadelerini kullandı.

Musevi, Bağdat’taki siyasi iktidarın bitirilmesine izin vermeyeceklerini vurgulayarak, söz konusu hükümetin ülkenin tüm halklarından temsilcileri barındıran “ulusal bir yapı” olduğunu kaydetti.

Babil’in Curf el-Sahar, Diyala’nın Selahaddin ilçeleriyle Enbar vilayetindeki cephelerinde IŞİD’e karşı savaştıklarını aktaran Musevi, Beyci’deki çatışmaların halen yoğun bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

“Beyci, IŞİD’i petrolle besleyen ana damardı” diyen Musevi şöyle konuştu:

“IŞİD, Beyci’de ABD’lilerin gözü önünde her gün onlarca tır petrol çıkarıp satıyordu. Hangi bölgede bu örgütü gerilettiysek ardından ABD tarafından güçlendirildi. Seyyid Sistani’nin cihat çağrısından dört ay önce Nibaii bölgesindeki IŞİD ile çatışmaya başlamıştık. Selahaddin, Enbar ve Bağdat’a güzergah halindeki bu bölgede Ebubekir el-Bağdadi’nin evi bulunuyordu. Çok sayıda patlayıcı ve silah fabrikası ele geçirdik. Buradan ayrıca Bağdat’a her gün bomba yüklü araçlar gönderiliyordu. Sonuç olarak bu bölgeyi kurtardık ve ordu güçlerine törenle teslim ettik.”

Haşdi Şabi’ye bağlı el-Nuceba Hareketi Askeri Sözcüsü Haşim el-Musevi, Ortadoğu’daki siyasi ve askeri gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirerek, “Yemen’deki Müslüman halk, ABD ve Suudi Arabistan tarafından barbarca katlediliyor. Çocuk ve kadınları öldürüyorlar. İbadet yerlerini havaya uçuruyorlar. Planladıkları hiçbir hedefi de gerçekleştiremiyorlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.