Fetih ile Hamas, uzlaşmayı tamamlamak için Kahire’de

  • 16 Kasım 2020
  • 461 kez görüntülendi.
Fetih ile Hamas, uzlaşmayı tamamlamak için Kahire’de

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas ile Fetih Hareketi, ulusal barış görüşmelerini tamamlamak için Mısır’ın başkenti Kahire’de biraraya geldiler.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım bugün yaptığı açıklamada, Hamas ile Fetih temsilcilerinin Kahire’de toplandığına işaretle, Hamas temsilcilerinin Kahire ziyaretinden amacın yapıcı ulusal katılım yolunu ve Filistinli gruplar arasında ortak görüşe varmak için önceki çabaları tamamlamak olduğunu kaydetti.

Kasım, Hamas’ın ulusal barışın gerçekleşmesi ve Siyonist rejim ile mücadele için bütünleşik bir stratejinin temelinin atılması için çabalarını ısrarla sürdürdüğüne işaretle, tüm Filistin milletinin önündeki meselelerle mücadele için işbirliği yapması gerektiğini söyledi.

Kahire görüşmelerindeki Fetih Temsilcisi Cebrail Recub da, Hamas ile görüşmelerin sürdüğünü, bu görüşmelerin yakında ulusal birliğe ulaşmak ve Filistin topraklarında seçimin düzenlenmesi için zemin sağlanması ile sonuçlanacağını vurguladı.

Recub, Fetih’in dünya ve bölge tarafından kabul edilen ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasıyla sonuçlanan Hamas ile siyasi ortaklık peşinde olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.