Fetih Lideri: Mısır’ın Gazze’ye Uygulanan Yaptırımları Hafifletmesini İstemiyoruz

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.014 kez görüntülendi.
Fetih Lideri: Mısır’ın Gazze’ye Uygulanan Yaptırımları Hafifletmesini İstemiyoruz

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Muhammed İştiye, İslami Direniş Hareketi (Hamas) heyetinin Kahire’de gerçekleştirdiği son görüşmelerin ardından Mısır’ın Gazze Şeridi’ne sağladığı kolaylıkları eleştirdi.

İştiye, dün (9 Temmuz Pazar) gece Filistin Yönetimi’ne ait resmi Filistin kanalında yaptığı açıklamada, “Gazze Şeridi’ne uyguladığımız yaptırımların delinmesini istemiyoruz” dedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Mısır ziyaretini de değerlendiren İştiye, Abbas’ın ziyaretinin rutin bir ziyaret olduğunu ve Gazze Şeridi’yle ilgili söylenenler hakkında Kahire’den bilgi isteyeceğini söyledi.

İştiye, iki ayrı yöne kürek çekmemek için Mısır’dan Gazze konusunda atacağı adımları Filistin Yönetimi’yle koordine etmesini istedi.

Filistin Yönetimi’nin yaptırımlarının Gazze Şeridi’nde patlamaya yol açabileceği yönünde yorumlar olduğunu kaydeden İştiye, Mısır’ın Gazze’de herhangi bir patlama yaşanmaması için yakıt göndermek gibi ablukayı hafifletici adımlar atmaya karar vermiş olabileceğini dile getirdi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Çarşamba akşamı Gazze kentinde yaptığı konuşmada, Mısır’la ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığını duyurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.