FHKC: Halkını Kapalı Odalardan Yöneten Onların Sıkıntılarını Hissedemez

  • 14 Haziran 2018
  • 1.493 kez görüntülendi.
FHKC: Halkını Kapalı Odalardan Yöneten Onların Sıkıntılarını Hissedemez

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Yönetimi Başkanı’nın Vilayet İşleri Müsteşarı tarafından yayınlanan ve Batı Yaka’da miting ve yürüyüş düzenlenmesini yasaklayan genelgeyi eleştirdi.

Kararın anayasa güvencesi altında olan ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu belirten FHKC, dün (13 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin barışçıl gösterileri engelleme yetkisinin olmadığını ifade etti.

FHKC, yasak kararı için ileri sürülen gerekçelere hiç kimsenin kanmayacağını kaydederek, kararın hedefinin Gazze Şeridi’ne uygulanan yaptırımları protesto gösterilerine izin vermemek olduğuna dikkat çekti.

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Batı Yaka’daki gösterileri engelleyemeyeceğini söyleyen FHKC, gösterilere müdahale edilmemesi uyarısında bulundu.

FHKC, halkını kapalı odalardan yöneten ve çevresi yolsuzluğa bulaşmış danışmanlarla çevreli olan kişilerin sokağın nabzını hissedemeyeceğini belirtti.

Filistinli gençlerden gösterileri korumak üzere halk komiteleri oluşturmalarını isteyen FHKC, göstericilere herhangi bir zarar gelmesi halinde sorumlusunun hükümet olacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.