FHKC: Merkez Konseyi’nden Oslo’nun Bağlarından Kurtulmasını Talep Edeceğiz…

  • 24 Şubat 2015
  • 1.447 kez görüntülendi.
FHKC: Merkez Konseyi’nden Oslo’nun Bağlarından Kurtulmasını Talep Edeceğiz…

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Siyasi Birimi üyelerinden Kayid El-Gul, Filistin Merkez Konseyi’nden Mart ayında yapılacak toplantısında Oslo Anlaşması’nın bağlarından kurtulmasını ve işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonuna son vermesini isteyeceklerini bildirdi.

El-Gul, bugün (24 Şubat Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Merkez Konseyi’nin güvenlik koordinasyonuna son verme yönünde alacağı kararın bu anlaşmalardan kurtulmak için bir kapı açabileceğini söyledi.

Halk direnişinin daha çok etkinleştirilmesi konusuna da değinen El-Gul, Filistin’in her kentinde, köyünde ve kampında komiteler oluşturulmasını istedi.

FHKC’nin toplantıda Merkez Konseyi’nden bölünmüşlük haline son verilerek birlik ve bütünlüğün sağlanmasını talep edeceğini kaydeden El-Gul, yeniden müzakerelere dönme veya Amerikan vaatlerine kanmaya fırsat bırakılmaması gerektiğini söyledi.

FHKC’nin Filistin kararının tek bir kişinin elinde olmasına da itiraz edeceğini bildiren El-Gul, Filistin kurumlarına gerekli yetkilerin verilmesini isteyeceklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.