Fidel Castro, ABD’nin tehditleri üzerine Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’ya destek mektubu yolladı.

  • 19 Mart 2015
  • 787 kez görüntülendi.
Fidel Castro, ABD’nin tehditleri üzerine Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’ya destek mektubu yolladı.

Efsanevi Küba lideri Fidel Castro, ABD’nin Venezuela’ya yönelik tehditleri üzerine Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’ya destek mektubu yolladı. Mektubun içeriği şöyle:

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyetinin Saygıdeğer Başkanı, Nicolas Maduro:

Basının söylediği gibi, yarın 17 Mart Salı günü, Caracas’da, ABD hükümetinin Venezuela ve Alba’ya (Latin Amerika için Bolivarcı İttifak) karşı rezil siyasetini görüşmek üzere bir Alba zirvesi gerçekleştirilecek.

Bu örgütü yaratma fikri Chavez’den çıkmıştı, doğanın anavatanına bahşettiği devasa ekonomik kaynakları Karayipli kardeşleriyle paylaşmayı istiyordu. Ancak bu kaynaklar güçlü ABD şirketlerinin ve birkaç Venezuelalı milyonerin elindeydi.

Yolsuzluk ve israf, şiddete ve suça bağımlı olmuş faşist eğilimli oligarşinin temel güdüleriydi. Kahraman Venezuela halkına uygulanan şiddet ve işlenen suçlar o kadar dayanılamazdı ki bunlar asla unutulamayacak. Ticaret merkezlerine saldırıların olduğu ve sayısı bugün bile doğrulanamayan binlerce insanın öldürüldüğü, devrim öncesi dönemin utanç dolu geçmişine dönüşe asla izin verilemez.

Simon Bolivar kendisini tamamen kıtayı özgürleştirmeye adamıştı. Halkının yarısından fazlası kesintisiz kavgada uzun yıllar boyunca mücadele etti ve öldü. Dünyanın %1’inden daha az yüzey alanı olan Venezuela dünyanın en büyük petrol rezervine sahip. Bir yüz yıl boyunca, ülke Avrupa güçlerinin ve ABD’nin ihtiyaç duyduğu petrolün tümünü üretti. Bugün bile, milyon yıllarca zamanda üretilen hidrokarbonlar bir yüzyılda tüketilebilir ve bugün sayısı 7.2 milyar olan insanlık 100 yıl sonra iki katına çıkacak ve 200 yıl sonra 21 milyara varacak. Sadece en ileri teknolojinin harikaları insan türünün bir süre daha hayatta kalmasını sağlayabilir.

Neden iletişimin muhteşem araçları insanları bu gerçekler hakkında bilgilendirmek ve eğitmek yerine aklıselim herkesin fark edebileceği oyunları teşvik etmekte kullanılıyor?

Bir Alba zirvesi bize çok yakın olan bu gerçekleri dikkate almadan gerçekleştirilemez.

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti, her zaman ABD ile barışçıl ve medeni şekilde görüşmeyi istediğini kesin bir şekilde belirtmiştir ancak ülkeye yapılan tehditlere ve dayatmalara göz yummayacaktır.

Bu yaklaşımı sadece Bolivar ve Chavez’in halkında değil, özel bir yerde daha gözlemlediğimi söylemek istiyorum: Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetleri’nin örnek disiplin ve ruhunda. ABD emperyalizmi ne yaparsa yapsın, yıllarca yaptırdıkları şeyi yapmaları için onlara güvenemez. Bugün Venezuela, Latin Amerika’daki en iyi donanıma sahip askerlerine ve subaylarına güvenebilir.

Subaylarla buluştuğunuzda, kanlarının son damlasını vatanları için vermeye hazır oldukları aşikardı.

Tüm Venezuelalıları, Alba halklarını ve sizi kardeşçe kucaklıyorum.
Fidel Castro Ruz
16 Mart 2015

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.