Filistin Batı Yaka’da Ramazan’ın Başından Beri 242 Kişi Siyasi Sebeplerle Tutuklandı

  • 10 Temmuz 2015
  • 743 kez görüntülendi.
Filistin Batı Yaka’da Ramazan’ın Başından Beri 242 Kişi Siyasi Sebeplerle Tutuklandı

Batı Yaka’daki Siyasi Tutuklu Yakınları Komisyonu Filistin Yönetimine bağlı güçlerin sürdürdükleri siyasi tutuklamaların kendilerini endişelendirdiğini belirterek, çoğunluğu öğrenci ve eski esir yüzlerce kişinin tutuklandığını ifade etti.

Komisyon yayınladığı basın açıklamasında Ramazan ayının başından şimdiye kadar 242 kişinin tutuklandığını, bunlardan 13’ünün daha önce, geri kalan 229 kişinin ise Temmuz ayında başlayan operasyonlarda gözaltına alındıklarını hatırlattı.

Abbas güçlerinin Batı Yaka’daki bütün şehirlerde operasyon yaptıklarına dikkat çeken komisyon, El-Halil’de 56, Nablus’ta 36, Tulkerem’de 27, Beytlahim’de 25, Ramallah ve El-Bire’de 22, Tubas’ta 15, Selfit’te 16, Cenin’de 12, Kalkiliya’da 9, Eriha’da 5 ve Kudüs’te 5 kişinin tutuklandığını ifade etti.

Tutuklananlardan 37’si üniversite öğrencisi iken, son operasyonlarda 4 Filistinli kadın da ifadeye çağrıldı.

Siyonist askerlere yönelik yapılan eylemlerin ardından, işgal rejiminin eylemlerin arkasında Hamas’ın bulunduğunu açıklaması üzerine Abbas güçlerinin Hamas’ın lider ve mensuplarına karşı geniş çaplı operasyonlara başlaması bu güçlerin işgal rejimine hizmet noktasında nerede durduğunu açıkça göstermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.