Filistin Bayrağını Yükseltene Bir Yıl Hapis Cezası

  • 22 Ağustos 2018
  • 1.429 kez görüntülendi.
Filistin Bayrağını Yükseltene Bir Yıl Hapis Cezası

Yisrail Hayom adlı siyonistlere ait bir gazetenin yayınladığı habere göre işgal rejiminin parlamentosu durumundaki Knesset’in Likud Partisi mensubu üyelerinden olan Anat Berko, işgal altındaki topraklarda Filistin bayrağını yükseltene en az bir yıl hapis cezası verilmesini öngören bir yasa tasarısını Knesset’e sundu.

Berko’nun kişisel bir girişimi olan böyle bir yasa tasarısı sunulmasının, 1948’de işgal edilmiş bölgelerdeki Arapların en üst temsil heyeti olan Arap Toplulukları Yüksek İzleme Komitesi’nin, Tel Aviv’de iki hafta önce İsrail’in yahudiliğine dair ırkçı yasayı protesto etmesi ve bu protestoda Filistin bayrakları yükseltmeleri üzerine geldiği ifade edildi.

Yasa tasarısında, İsrail vatandaşlarının gösterilerinde FKÖ gibi İsrail’e dost olmayan, düşman bir örgütün veya devletin bayrağını tutmaları durumunda yargılanmaları ve bir yıldan az olmamak üzere hapse mahkûm edilmeleri gerektiği ifade ediliyor.

Yisrail Hayom gazetesinin haberinde Berko’nun Netanyahu hükümetinden bazı kişilerle görüştüğünü ve destek vaadi aldığını birtakım röportajlarında dile getirdiğine dikkat çekildi.

Yasa tasarısının İsrail parlamentosunun yeni dönem çalışmalarının başlamasından sonra gündeme alınacağı ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.