Filistin direnişine devam vurgusu

  • 15 Mayıs 2019
  • 953 kez görüntülendi.
Filistin direnişine devam vurgusu

Uluslararası Filistin intifadasına destek konferansı daimi genel sekreterliği, Filistin direnişi başta kutsal Kudüs olmak üzere işgal altındaki topraklar tamamen kurtuluncaya dek büyük bir azim ve irade ile devam edeceğini vurguladı.

Salı günü Filistin topraklarının işgale uğradığı Nekbe Günü yıldönümü dolaysıyla bir bildiri yayımlayan Uluslararası Filistin intifadasına destek konferansı daimi genel sekreterliği, Filistin milleti 71 yıl boyunca işgal, tecavüz, kan, esaret ve avareliğe karşı Filistin üzerindeki hakları ve hakimiyeti için mücadele verdiğini belirtti.

Bildiride Filistin topraklarının siyonist rejim İsrail tarafından işgali sürmesi ve yüz binlerce Filistinlinin mültecilik durumunun devam etmesi ve Filistin milletine yönelik barbarca saldırıların devam etmesi kınandı.

Bildiride, siyonist rejimin Filistin milletine saldırılarının devam etmesi ve Amerika devletinin bu rejime desteklerini sürdürmesi, uluslararası camianın sessiz kalmaması gereken çok önemli konular olduğu belirtildi.

Uluslararası Filistin intifadasına destek konferansı daimi genel sekreterliği, her Cuma günü düzenlenen büyük geri dönüş yürüyüşü Filistinli gençlerin anavatanını savunma yönündeki bilincinin bariz simgesi olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyeti Filistin milletinin meşru hakları ve haklı mücadeleleri ve çok yönlü direnişine tam destek vermeye devam ettiğini vurguladı.

14 Mayıs günü yüz binlerce Filistinlinin anavatanından ihraç edildiği günün 71. yıldönümü ve 15 Mayıs günü de çakma İsrail rejiminin şom kuruluşunun 71.yıldönümü Nekbe Günü’dür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.