Filistin Dışişleri Bakanı: Siyonist Rejim Elebaşları Faşisttirler

  • 04 Ocak 2017
  • 1.120 kez görüntülendi.
Filistin Dışişleri Bakanı: Siyonist Rejim Elebaşları Faşisttirler

Filistin dışişleri bakanı Riyad el-Maliki, siyonist İsrail rejimi ele başlarının, kinci bir yapıya sahip oldukları, faşist ve ırkçı olduklarına bildirdi.

Russia el-Yevm televizyonunun bildirdiğine göre Filistin dışişleri bakanı Riyad el-Maliki dün yaptığı bir açıklamada, Filistinli kaynakların BM Güvenlik konseyinin gelecek döneminin başkanlığını üstlenecek olan İsveç’ten, siyonist İsrail rejiminin site inşa çalışmalarını ısrarla sürdürmesi meselesi ve BM Güvenlik konseyinin son kararnamesinin ciddi olarak takib edilmesini isteyeceğini bildirdi.

Filistinli yetkililerin, siyonistlerin site inşa çalışmalarını engellemek amacıyla uluslararası düzeyde çalışmalarını sürdürmekte olduklarını belirten Riyad el-Maliki, BM Güvenlik konseyinin bu konuda kendi üzerine düşeni yapması gerektiğini ve son kararnamesini hayata geçirmesinin bir zaruret olduğunu bildirdi.

Güvenlik konseyi 23 Aralık 2016 tarihinde bir kararname imzalayarak, İsrail’den site inşa çalışmalarını derhal durdurmasını istemişti. Bu kararnameye 15 üyeden 14’ü evet oyu kullanırken Amerika çekimser kalmış ve kararnameyi ilk kez veto etmemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.